maanantai 7. toukokuuta 2018

Pentusuunnitelmät edistyvät

Pentusuunnitelmat edistyvät sillä nyt Joikun kauan odotettu juoksu on vihdoinkin alkanut! Jos suunnitelmat menevät putkeen niin tiedossa on siis kesäpentuja :)

Joikulle ja Cannonille suunniteltu pentue täyttää Siperianhuskyseuran A-luokituksen. Siperianhuskyseuran pentuvälityksessä pentueet jaetaan kolmeen (A, B ja C) eri luokkaan sen mukaan, kuinka hyvin ne täyttävät Jalostuksen tavoiteohjelman (JTO) suositukset jalostuskoirille. Lisätietoja asiasta löytyy Siperianhuskyseuran sivuilta täältä.

Pentueesta on tarkoitus jättää osa omaan tiimiin valjakonvahvistukseksi ja pentue on siis suunniteltu omaan käyttöön, mutta mahdollisesti muutama riittää myyntiin. Kaikki siperianhuskyni ovat hyvin läheistä sukua keskenään ja tämä johtuu siitä, että haluan luonteeltaan tietyn tyyppisiä laumasosiaalisia ja innolla työskenteleviä koiria ja toivon näitä ominaisuuksia myös Joikun pennuille ja sekä Joiku että Cannon ovat luonteeltaan hyvin miellyttäviä koiria. Laumassani on Joikun veli Halti, isä Pave, setä Rosvo sekä serkut Demi ja Danja. Myös Joikun isoemä Haiku kuului laumaani ja oli parhaimpia johtajakoiriani. Itseasiassa myös ensimmäinen siperianhuskyni Lefa (Hopevuoren Leif) löytyy Joikun sukutaulusta.

Myyn pentuja vain vastuuntuntoisille ja koiran kanssa harrastamisesta kiinnostuneille ihmisille. Siperianhusky on aktiivinen rekikoiraksi jalostettu ja suhteellisen pitkäikäinen rotu ja pentua ei tulisi ottaa hetken mielijohteesta. Toivon, että kasvattieni omistajat ymmärtävät terveystutkimusten tärkeyden, huolimatta siitä, että kaikkia koiria ei ole tarkoitus käyttää jalostukseen. Toivon, että jokainen kasvattini tutkittaisiin silmien osalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti