sunnuntai 10. lokakuuta 2021

Syksyn kuulumisia

Syksyn tuulet puhaltavat ja väriloisto on ollut tänä syksynä erityisen upea ja ulkoilukelit ovat olleet suotuisia. Sieniä ja marjoja on kerätty ahkeraan tahtiin ja nautittu on myös valjakolla ajosta. Nuoret koirat ovat harjoitelleet mukavalla menestyksellä myös johtajan paikkaa, tällä hetkellä narttujen juoksut tosin hieman sotkevat kokoonpanoja ja on ajettu erikseen uros- ja narttuvaljakoita huomioiden myös vielä suhteellisen lämpimät ilmat suhteutettuna myös ilmankosteuteen. 

Elokuun lopussa Haltia pääsi ikävä kyllä puremaan kyy ja vielä omassa pihassa. Koko lauma oli pihalla juoksemassa vapaana ja Haltin lisäksi myös muut koirat ehtivät huomata kyyn, mutta onneksi muut koirat välttyivät puremalta. Haltin oireet jäivät onneksi hyvin lieviksi, oikeastaan vain kuonoon tuli hieman turvotusta, joka sitten valui alemmas kaulaan. Halti sai eläinlääkärissä nestehoitoa ja kipulääkettä ja verikoeseurannassakin oli kaikki hyvin. 

Polariakin on jouduttu käyttämään eläinlääkärissä, sillä syksyn huskyerkkarissa näyttelytuomari antoi Polarille hylätyn kivesvikaisuuden vuoksi. Polar ei kuitenkaan ole kivesvikainen, joten jouduimme heti näyttelyn jälkeisenä ensimmäisenä arkipäivänä viemaan Polarin eläinlääkäriin hakemaan kivestodistusta. Näyttelytulosta ei kuitenkaan voi Kennelliiton mukaan oikaista tai siitä valittaa, joten hylätty tulos pysyy Koiranetissä. Nyt siellä sentään näkyy myös kivestodistus. Tuomari ei kehässä valitettavasti sanonut minulle mitään "kivesvikaisuudesta" vaan jouduin kysymään syytä hylätylle tulokselle kehäsihteeriltä. Jos tuomari olisi sanonut jotain minulle, olisi voinut arvostelun pyytää keskeyttämään kunnes "kivesvikaisuus" olisi voitu selvittää. Sekä Polarilla, että veljellään Dantella on kivekset olleet laskeutuneena jo ennen luovutusikää ja tämän on eläinlääkärikin vahvistanut jo pentutarkastuksen yhteydessä. Kivekset eivät ole koskaan kummallakaan seilanneet, joten en tiedä miten näyttelyssä voi näin käydä, mutta näköjään vaan voi. Harmillisesti nyt tuli yli 300 km ajoa ihan turhaan ja lisäksi näyttelyn ilmoittautumismaksu ja eläinlääkärikäynnin maksu päälle pelkästään tämän hylätyn tuloksen vuoksi, vaikkei koiralla oikeasti edes ole kivesvikaa. Erkkarissa oli lisäksi myös esiintymässä kasvattini Naava (Yaye-Non Eat My Dust, om. Marko & Minna Pasanen), joka onneksi taas sai oikein arvostelun ja tuloksen käyttöluokasta eli laatuarvostelun "Erinomainen", tuomari oli eri kuin Polarin arvostellut tuomari. 

Hieman ikävästä näyttelyreissusta ja käärmeenpuremasta huolimatta syksyyn on mahtunut myös paljon kaikkea mukavaa. Lähiretkeilyn lisäksi on käyty myös hieman kauempanakin ihastelemassa syksyistä luontoa. Olemme käyneet mm. jälleen Torronsuon kansallispuistossa ihastelemassa suota syysasussaan ja liikkeellä oli sankoin joukoin muitakin ihmisiä ja kapeilla pitkospuilla sai vähän väliä väistellä ihmisiä koirineen. Loppumatkasta ei onneksi ollut enää ihmisiä niin paljon, joten sai kulkea vähän enemmän omassa rauhassa. 

Syksyn kuvia muutama tässä alla. 

Dante ja keltaisena loistavat puut


Suon väriloistoa 


Tummista pilvistä huolimatta ei pahasti kastuttu :)

Tiuku








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti