perjantai 4. helmikuuta 2022

Lunta riittää taas!

Lunta riittää taas yllin kyllin Valtteri-myrskyn jäljiltä ja paraikaa sataa vielä lisääkin. Tänään aamulla ehdittiin saada valjakolla reittiä juuri tasattua, mutta saapa nähdä onko huomenna taas ura kokonaan kateissa uuden lumen alla. Mukavaa kuitenkin, että lunta taas riittää vaikka uria joutuukin aina lihas/koiravoimin pitämään yllä ja se on välillä melko raskasta. Tammikuun puolella ehti jo hetken aikaa näyttää huonolta, kun urat ja lumi sulivat kokonaan.


Rekiajelulla tammikuussa. Nyt lunta onkin jo paljon enemmän. 

Meillä on tällä viikolla lumimyrskyn lisäksi ollut muunlaistakin jännitysnäytelmää, sillä Joiku sai voimakkaan allergisen reaktion perusrokotteiden (rabies+kolmoisrokote) jälkeen noin tunti (kenties hieman ylikin) rokotusten antamisesta. Joikun silmänympärykset ja kuono alkoivat nopeasti turpoamaan ja Joikulla tuli myös punotusta ja kutinaa kauttaaltaan ja muuttui käytökseltään tosi levottomaksi ja Joikulla varmasti olikin tosi tukala olo. Päivystävän eläinlääkärin ohjeen mukaan Joiku sai kotona kyytabletteja, joiden avulla tilanne helpottui ja päivystysreissua ei tarvittu. Joiku nukkui vielä yön yli seurannassa sisällä tiiviisti jalkopäässä maaten, vaikka turvotus olikin yöhön mennessä hävinnyt. Kenties Joiku itsekin oli ihmeissään tapahtuneesta ja halusi vielä turvaa vaikka paksun talviturkin kanssa luulisi olleen kuuma maata ihan jalkopäässä.


Joiku

Toisella mukana rokotettavana olleella koiralla Haltilla ei tullut mitään ja onneksi Joikukin oli rokotusten jälkeen talossa sisällä meidän ihmisten kanssa, jolloin reaktio huomattiin heti. Paljon huonomminkin olisi voinut käydä, jos hengitystiet olisivat alkaneet turpoamaan ja samoja rokotteita on Joiku tietysti aikaisemminkin saanut ilman mitään oireita. Seuraavana päivänä keskustelin vielä eläinlääkärin kanssa tapahtuneesta ja eläinlääkäri lupasi tehdä ilmoituksen Fimealle ja välitti vielä rokotefirman eläinlääkäriltä saadun tiedon, että näissä rokote-erissä ei olisi ollut tiedossa normaalia enemmän reaktiota. Sitä, miksi joillekin yksilöille tulee reaktio ja toiselle ei, ei tiedetä kunnolla ja Joikun voi kuulemma myöhemminkin rokottaa samalla rokotteella. Normaalisti allerginen reaktio tulee yleensä 15 minuutin kuluessa rokotuksesta, mutta nyt tosiaan reaktioon meni noin tunti, hieman ylikin. Tämä tarina siis varoituksena kaikille lukijoille, että seuranta rokotusten jälkeen kannattaa tosiaan ottaa vakavasti ja seurata koiraa riittävän pitkään, vaikka harvinaista onkin, että näin käy eikä siis laittaa koiraa takaisin esimerkiksi ulkotarhaan itsekseen (kuten rekikoirista suurin osa pääasiassa ulkona asuu).

Valjakkoajon lisäksi talvesta on nautittu myös muuten ulkoillen ja alla muutama kuva retkestä lähilaavulle. Jouduimme laavulle päästäksemme jonkin matkaa rämpimään myös umpihangessa, joten saimme myös nauttia laavusta täysin rauhassa muilta kulkijoilta. 

Retkikoira Tiuku








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti