lauantai 3. marraskuuta 2018

Syksyä

Syksy on jo pitkällä ja kesän kujeet jo kaukana takanapäin. Kesä meni koirilla pihalla juostessa sekä metsässä ja mökillä seikkaillen. Demillä kuului kesän ohjelmaan myös pieni hammasoperaatio, sillä huomasin eräänä päivänä Demin yläkulmahampaan viereisen hampaan tummuneen ja eläinlääkäri arveli, että Demi on saanut hampaaseensa kolhun esimerkiksi leikkiessä. Eläinlääkäri arveli myös hampaan tummumisen vuoksi juurenkin saaneen vauriota ja hammas olisi saattanut jossain vaiheessa irrota ja juuri kuolla. Hammas ei kuitenkaan vaikuttanut onneksi kipeältä eikä Demi oireillut sitä mitenkään. Halusin kuitenkin, että hammas poistetaan heti, koska olisi vaikea arvioida juuren mahdollista tulehdusta ja se olisi ollut Demille ikävää, jos hammas olisi tullut kipeäksi. Niinpä hammas leikattiin pois. Leikkaus kesti suunniteltua pidempään, koska juuri olikin hyvin tiukasti kiinni ja vielä hyvässä kunnossa vaikka hammas olikin hieman tumma. Demi kuitenkin toipui hampaanpoistosta nopeasti.


Koirien treenit ovat käynnistyneet hyvin. Kävimme koirien kanssa myös rekikoirien suomenmestaruus-käyttökokeessa Ikaalisissa 29.9.2018. Demi sai johtajaluokasta tuloksen REKÄ-JOH2 (hyvä) 50 pisteellä ja Halti yle-luokasta REKÄ-YLE2 (hyvä) 51 pisteellä. Pave oli myös ilmoitettu kokeeseen, mutta Pave ei tällä kertaa saanut kokeesta tulosta. Tulokset ja koe ei kyllä olleet tällä kertaa ihan sitä mitä olin odottanut, mutta kokeeseen lähdettiin maailman parhaiden koirien kanssa ja samojen kanssa palattiin :) Koe ei mielestäni ollut kaikille ihan tasapuolinen ja olin eri mieltä osasta pisteytyksiä, mutta sellaista se välillä on koiraharrastuksessa. Hyvää treeniä ja uudenlaista näkökulmaa oli kuitenkin myös tuliaisina. Ja nyt meidän kaikilla siperianhuskeilla on jokin virallinen rekikoirien käyttötulos! :) Bravehan ei voi sellaista saada, koska Brave on alaskanhusky eikä alaskanhusky ole FCI:n rotu eikä sitä sellaiseksi halutakaan.

Joikulle on nyt myös valittu uusi sulhasehdokas! Lisätietoja sulhosta tulossa myöhemmin :) Joikulle on siis suunniteltu pentue ensi kevään 2019 juoksuun. 
Joiku ja Demi




Danja


Rosvo ja Halti


Danja ja Pave


Brave



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti