lauantai 3. syyskuuta 2022

Tervehdys syksy!

Kylläpäs on taas vierähtänyt aikaa sitten viime blogipäivityksen! Kesä tuntui menevän hujauksessa ja nyt ollaankin jo syyskuussa. Keväällä ja kesällä meillä oli laumassa valitettavasti vastoinkäymisiä. Ensin Susi sairastui keväällä kohtutulehdukseen, josta Susi onneksi toipui hyvin. Susi leikattiin heti kohtutulehduksen tultua ilmi ja hoito-ohje kohtutulehdukseen nykyisin onkin suoraan leikkaus. Emme muutenkaan olisi halunneet lähteä kokeilemaan epävarmaa lääkityshoitoa vaan leikkaus oli Suden kannalta nopeamman ja varmemman toipumisen vaihtoehto. Kohtutulehdushan voi olla koiralle hengenvaarallinenkin ja siihen on syytä suhtautua vakavasti. Suden leikkaus sujui hyvin ja Susi sai toipumisen ajan viettää sisäkoiran elämää. Susi nopeasti ottikin sisäkoiran elkeet haltuun ja halusi nukkua yöt sängyssä meidän välissä. 

Kesän aikana myös valitettavasti menetimme rakkaan ystävämme ja laumamme jäsenen Danjan. Danjalla leikattiin alkutalvesta virtsakiviä ja samalla oli tarkoitus poistaa myös kohtu ja yksi epäilyttävä maitorauhanen. Maitorauhasessa ei ollutkaan onneksi mitään häikkää, mutta leikkauksen yhteydessä eläinlääkäri huomasi Danjan suoliston näyttävän oudolta ja suolistossa todettiin olevan jokin tarkemmin määrittämätön krooninen suolistotulehdus. Suolistotulehdus ei ollut aiheuttanut Danjalle ihme kyllä mitään oireita, joten tämä oli aikamoinen yllätys ja eläinlääkärikään ei ollut vastaavan näköistä suolistoa ennen nähnyt. Danja toipui leikkauksesta, mutta krooninen suolistotulehdus tarkoitti pysyvää päivittäistä lääkitystä ja ruokavaliomuutosta ja vitamiinitäydennystä ja Danjan ennuste jäi epävarmaksi. Danja oli kuitenkin virkeä oma itsensä ja eläinlääkäri arveli, että Danja voisi joko elää vielä pitkään tai vointi voisi nopeasti huonontua. Parasta siis oli katsoa päivä kerrallaan ja seurata miten Danjan vointi kehittyisi. Valjakosta Danja jäi jo eläkkeelle virtsakivioireiden tultua ilmi ja virtsakivileikkausta odotellessaan. Danja oli kuitenkin muiden koirien treenikauden loppuun asti keväälläkin edelleen itse sitä mieltä, että hän on rekikoira ja olisi aina kovasti halunnut lähteä valjakkoon mukaan. Pihassa vapaana ja ulkoilulenkeillä Danja oli käytökseltään aivan normaalin oloinen ja juoksenteli ja leikkikin muiden kanssa. Vaikka Danjan jouduimmekin nyt liian aikaisin hyvästelemään olemme kuitenkin tyytyväisiä siitä, että leikkaus soi Danjalle ns. lisäaikaa ja tämä lisäaika oli Danjalle hyvää elämää. Koirien omistamiseen liittyy aina kaiken ilon lisäksi myös surua ja joskus vaikeitakin päätöksiä. 

Kesähelteet ovat onneksi jo takana päin ja viileämpien kelien myötä itsekin jaksaa taas liikkua paremmin koirista puhumattakaan. Ei tässä sentään kesää täysin laakereilla ole lepäilty vaan perinteisiä kesäaktiviteetteja on koirien kanssa tehty aina lämpötilat huomioiden. Alla muutamia kuvia kesäretkiltä. 

Aleksi, Joiku ja Danja Danjan viimeiseksi jäänellä retkellä.



Tiuku







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti