lauantai 21. tammikuuta 2023

Lunta, vettä ja jäätä

Talvi etenee ja tammikuussa ollaan. Päivien pitenemisen jo huomaa ja kevään odotus hiipii mieleen. Pääsimme starttaamaan rekikauden jo joulukuun alussa eli suhteellisen aikaisin, mutta talvi täällä meidän nurkilla on valitettavasti ollut melko epävakainen. Lunta ehti olla välissä uutisotsikoidenkin mukaan enemmän kuin Lapissa ja talvitunnelma oli parhaimmillaan, mutta niin vain vesisateitakin saapui runsain mitoin ja nyt kovalla työllä tehdyt rekiurat ovat muisto vain. Meidän kotiurat jäivät siis aluksi tulvaveden alle ja nyt uusi pakkasjakso on jäädyttänyt niityn luistinradaksi. Jälleen on siis meneillään vähän kehnompi kausi kelien osalta tämän rekikoiraharrastuksen suhteen. Saa vielä nähdä miten talvi tästä etenee. 


Rosvo

Pave

Joulukuun puolella jouduimme hyvästelemään veljekset Paven ja Rosvon (Mustankallion Bavel & Bandit). Molemmat ehtivät juuri täyttää 13 vuotta joulukuun alussa. Askel alkoi molemmilla jo painaa sen verran, että jouduimme tekemään raskaan päätöksen ja päästämään veljekset yhdessä revontulivaljakkoon. Pave ja Rosvo olivat aikanaan hyvin tärkeässä roolissa valjakossa ennen eläköitymistään, ennen kaikkea Pave ja Rosvo olivat kuitenkin tietysti tärkeitä ystäviä ja lauman jäseniä. Viime vuosi sisälsi paljon menetyksiä, kun jouduimme hyvästelemään myös Kayimin lokakuussa ja Danjan kesäkuussa. 
Yllä kuva Taivalkosken kisoista vuodelta 2015, jossa johdossa Pave Demin kanssa ja pyöräkoirina Rosvo ja Danja. Niin se aika vierii. Paljon on mukavia muistoja jäänyt koirien kanssa tehdyistä reissuista ja tietysti ihan päivittäisestä laumaelämästä. 

Nyt Demikin on ehtinyt kypsään ikään ja täyttänyt 10 vuotta. Seuraavaksi vanhin koira laumassa on Brave 9 vuotta ja seuraavina tulevat Joiku ja Halti 8 vuotta. Nyt olemme ajaneet koiria enemmän kahdessa eri tiimissä eli ns. senioritiimissä ja nuorempien (ja samalla vauhdikkaampien) tiimissä. Ajettu on toki myös ihan senkin mukaan miten keliolosuhteetkin ovat ajamisen tänä talvena mahdollistaneet. Edessä on kohta valjakon pieneneminen yhteen neljän koiran valjakkoon, kun seniorit jäävät pikkuhiljaa ansaitulle eläkkeelleen. Omat kasvatit eli kolmevuotiaat Susi, Tiuku, Dante ja Polar muodostavat kuitenkin varsin kivan neljän koiran tiimin ja näistä on helppo vaihdella koirien paikkaa johtoon tai pyörään. 


Joulukuun alussa ensimmäisiä rekiajoja, johdossa Tiuku ja Susi


Ennen vesisateita, johdossa tällä kertaa Tiuku ja Dante
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti