lauantai 29. heinäkuuta 2023

Hei hei heinäkuu

Tänäänkin on sadepäivä eli taas on siis hyvin aikaa hieman päivitellä blogia. Viikko sitten kasvattimme Dante, Polar, Susi, Tiuku, Naava & Ellu täyttivät neljä vuotta eli ovat nyt parhaassa rekikoiran iässä. "Pentujen" emältä Joikulta löytyi nisäkasvain, joka hiljan leikattiin ja samalla Joikulle tehtiin myös kohdunpoisto. Kasvain lähetettiin patologille tutkittavaksi ja kasvain oli onneksi hyvälaatuinen. Joiku on toipunut leikkauksesta hyvin ja vietti toipumisajan tietysti täysin sisäkoiran elämää. 

Joiku kukkaniityllä


Pennut pikkuisina kesällä 2019

Ressu on jatkanut laumaan sopeutumista hyvällä mallilla. Meille muuttaessaan Ressu aluksi vain katseli, kun muut koirat ulvoivat, mutta ei itse halunnut osallistua ulvontaan. Nyt Ressu katsoo jo kuuluvansa täysvaltaisesti laumaan ja antaumuksella ulvoo muiden mukana. Ulvominen on huskeille tyypillistä laumakäytöstä ja kommunikointia ja huskyt yleensä ulvovat iloisina ihmisten tullessa kotiin tai pitävät laumaa yhdistävän "aamu/iltahartauden" tai jos hälytysajoneuvo ajaa kuuloetäisyydellä ohi sireenit päällä. 


Ressu on myös retkiseurakoirana päässyt kokeilemaan kanootin kyydissä olemista, joka onkin sujunut varsin mukavasti ja Ressu myös ui hyvin mielellään, joten vesielementti ei Ressua pelota. Kokonsa puolesta minihusky on isoja huskeja hieman turvallisempi valinta melontakaveriksi siinä mielessä, että hädän tulleen minihusky olisi huomattavasti helpompi nostaa takaisin jos kanootti kaatuisi ym. 


Teijon kansallispuistossa

Suomalainen orkidea


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti