lauantai 6. huhtikuuta 2024

Takatalvi ja kevään odotusta

Huh kun on taas vierähtänyt aikaa sitten viimeisimmän blogikirjoituksen! Varsinainen talvi on jo ohi vaikka tällä hetkellä takatalven tunnelmia vietetäänkin ja maa on täysin valkeana. Reki on jo kuitenkin ollut jo jonkin aikaa varastossa ja ajatukset jo kevään ja kesän retkissä ja puutarhan kuopsutteluissa. Tänä talvena valjakossa ovat juosseet vain Susi, Tiuku, Dante ja Polar eli vanhat huskyt ovat jo täysin eläkeläisiä. Tämä meidän omista kasvateista koostuva neljän koiran pikkuvaljakko on kuitenkin erittäin mukava ja meidän tarpeisiin tällä hetkellä varsin hyvin sopiva. Kisoihinkaan ei ole ollut nyt kaipuuta. Kasvattimme Naava (Yaye-Non Eat My Dust) ja Ellu (Yaye-Non Roadrunner) ovat kuitenkin kilpailuissa käyneet ja kyllä kasvattajan sydäntä edelleen vain lämmittää, kun molemmille löytyi hyvät aktiiviset ja harrastavat kodit.

Talven aikana myös uusi eläinten hyvinvointilaki on astunut voimaan ja uutena vaatimuksena on sulan juomaveden jatkuvasti esillä pitäminen koiratarhoissa talvellakin. Meille tämä uudistus ei tuonut mitään uutta, sillä meillä on jo entuudestaan ollut talvisinkin sula vesi tarhoilla ja käytämme kahta hieman eri kokoista metallista juomasankoa (joka tarhassa tietysti omat), alempaan sankoon tulee pieni öljykynttilä ja vesi tulee ylempään sankoon. Vesi pysyy kynttilän lämmöllä hyvin sulana, kovilla pakkasilla tarvitaan kaksi kynttilää. Tämä systeemi on toiminut meillä hyvin ja koirat eivät pääse kynttilöihin mitenkään käsiksi. Kaupallisia sähköllä lämmitettäviä juoma-astioita myös näkyy olevan myynnissä, mutta meillä tosiaan tämä kynttiläsysteemi on toiminut hyvin.

Retkiseurakoiramme Ressu on myös saanut talven aikana pentuja kasvattajansa Jennin (Northern Heart) luona. Ressulle syntyi tammikuun alussa viisi kaunista pentua; kolme narttua ja kaksi urosta. Ressu hoiti pentujaan todella hienosti, maitoa riitti yllin kyllin ja itse pennut tosi kauniin ja kivan oloisia minihuskeja. Kova ikävähän meillä tietysti Ressua ehti välissä olla, mutta onneksi ikävää lohdutti, kun saimme aktiivisesti kuulumisia Ressusta ja pennuista ja kävimme välissä Ressua ja pentuja katselemassakin. Ressun kasvattajalla on erittäin hyvät tilat koirille ja myös upea koirametsä (Muurainkorven koirametsä Orimattilan lähellä), jossa Ressukin pääsi tietysti juoksentelemaan. Nyt Ressu on ehtinyt jo hyvän tovin taas asustella kotona ja laumaan paluu pentujen hoidon jälkeen sujui hyvin ja muu lauma otti Ressun taas ilolla vastaan. Pentujen myötä Ressun sijoitussopimus tietysti myös päättyi. 

Tänä talvena onkin tullut hyvin vähän kuvattua, alla kuitenkin taas muutamia kuvia talven ajalta. 

Joiku

Halti ja vanavedessä Dante ja Polar


Brave

Polar

Ressu
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti