perjantai 15. toukokuuta 2020

On siis kevät!


Toukokuuta eletään ja luonto alkaa vihertää päivä päivältä enemmän. Lämpötilat ovat nyt taas tällä hetkellä hieman viileämmät, mutta kesäloman aika koirille on käsillä. Kevään lisääntyvästä valosta ja lämmöstä on ihana nauttia, mutta lämpötilojen kanssa saa olla keväällä ja alkusyksystä myös varovainen sillä lämpöhalvauksen riski on lämpimällä kelillä olemassa, erityisesti paksuturkkisten ja rajusti työskentelevien koirien kanssa. 

Lämpimät ilmat ovat saaneet liikkeelle myös käärmeet ja valitettavasti Rosvo-pappaa pääsi kyy puremaan. Rosvo kuitenkin toipui tästä hyvin ja veriarvotkin pysyivät hyvänä eikä Rosvo mennyt missään vaiheessa kunnolla huonoon kuntoon, koska pääsi eläinlääkäriin nopeasti.

Suuri ja kauan odotettu hetki on koittanut sillä pentujengi pääsi maaliskuun loppupuolella kokeilemaan ensimmäistä kertaa valjakossa työskentelyä ja kaikki vetivät suurella innolla liinat kireinä koko matkan! Pennut menivät kahdessa erässä, pojat ja tytöt, ja Demi ja Joiku-äiti näyttivät mallia. Oikein lupaava alku ja innolla odotetaan syksyä, kun päästään aloittamaan pentujengin kanssa "kunnon treenit". Toki mukava on nauttia kesän lämmöstä ja lomasta tässä välissä. Dante ja Polar pääsivät kokeilemaan myös kickbiken vetoa, minä ajoin Polarin kanssa edellä ja Aleksi Danten kanssa perässä ja kyllä pikkupojat painelivat menemään. Tyttöjen kanssa ei tätä vielä ole ehditty kokeilla lämpötilojen nousun vuoksi. 


Tytöillä on ensimmäiset juoksutkin jo olleet. Ensin isot tytöt aloittivat juoksut, sitten perään Susi ja sitten perään vielä Tiuku. Jatkossa toivottavasti kaikilla menisikin juoksut samaan aikaan niin ei tarvitsisi juoksuaikoina pitää uroksia ja narttuja niin kauaa erossa toisistaan. Normaalisti meillä juoksevat kaikki urokset ja nartut keskenään juoksutarhassa päivittäin. 

Alla muutamia uusia kuvia pennuista. Pennuilla tulee viikon päästä 10 kuukautta täyteen. 

Polar (Yaye-Non Sonic Boom)

Dante (Yaye-Non Dasher Dante)



Tiuku (Yaye-Non Speed Of Light)

Susi (Yaye-Non Like Wind I Go) 



Kasvattajan sydäntä on myös lämmittänyt ihanat kuvat ja kuulumiset maailmalle lähteneistä Naavasta ja Ellusta. 


Naava (Yaye-Non Eat My Dust) etualalla ja takana Naavan serkku Ylva retkellä

Ellu (Yaye-Non Roadrunner) on päässyt kokeilemaan valjakossa työskentelyä, Ellu pyöräparissa kuvasta katsottuna vasemmalla




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti