sunnuntai 21. helmikuuta 2021

Talven taikaa

Tammikuun alku toi mukanaan lumimyrskyn ja tästä talvesta onkin tullut kunnolla luminen ja kylmä! Ihan toista kuin viime talvena. Viime talven lumet tulivatkin vissiin takautuvasti ja Helsingin sanomat uutisoi lumimyrskyn jälkeen täällä etelässä olleen tuolloin lunta jopa enemmän kuin Lapissa! Valon määräkin on jo selvästi lisääntynyt ja kelit kyllä nyt kunnolla kohdillaan valjakkoharrastusta ajatellen! 

Kotiurien lisäksi olemme käyneet ajelemassa valjakolla myös pohjoisessa Taivalkoskella. Viime vuonna "pennut" olivat vielä liian pieniä lähtemään reissuun mukaan valjakkoon juoksemaan, joten tänä vuonna koirista valikoitui mukaan juuri kaikki neljä junioria eli Dante, Susi, Polar ja Tiuku yhdessä Demin ja Braven kanssa. Juniorit pääsivät myös ensimmäistä kertaa harjoittelemaan stake-out-ketjussa oloa, joka sujuikin niiltä yllättävän hyvin ja hiljaisesti. Välillä ne olisivat halunneet leikkiä ketjussa, mutta mitään kiekumisia ja huutelua ei esiintynyt ja juniorit osasivat myös rauhoittua lepäämään. Ruokakin niille maistui reissussa hyvin. 


Oli mukava päästä taas ajelemaan Taivalkosken kauniissa vaaramaisemissa niin järven jäällä kuin Finn-Jann huskyfarmin urilla. Junioreille oli myös hyvää kokemusta päästä starttaamaan liikkeelle safarin lähtöalueelta, jossa safarikoirat hurrasivat samalla ja olisivat tietysti itsekin halunneet kaikki päästä juoksemaan. 

Ensimmäisen kerran kävin Finn-Jann huskyfarmilla jo vuonna 2005, jolloin safarin omistaja Timo Jokela antoi sieltä mukaan ensimmäisen siperianhuskyni Lefan (Hopevuoren Leif), joka itse asiassa myös löytyy kauempaa Yaye-Non-junioreiden sukutaulustakin. Finn-Jann huskyfarmilla on sen jälkeen tullut vierailtua useammankin kerran ja tilat ovat siellä aina siistissä kunnossa ja koirat iloisia ja hyvin pidettyjä. Finn-Jann huskyfarmin toimintaan voi tutustua myös osoitteessa: https://www.finn-jann.com/fi/suomi

Reissu oli hyvää kokemusta junioreille myös mahdollisia kisoja ajatellen ja oli mukava huomata, että juniorit suhtautuivat reissaamiseen rennolla asenteella. 





Pakkasherra-Dante


Tiuku (Yaye-Non Speed Of Light)

Susi (Like Wind I Go)

Dante (Yaye-Non Dasher Dante)


Polar (Yaye-Non Sonic Boom)

Demi (Mustankallion Demi) & Brave (Lowlandstrail Brave) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti