perjantai 16. huhtikuuta 2021

Kevättä pukkaa

Kevät on jo pitkällä ja ensimmäisiä sinivuokkoja ja leskenlehtiä puskee esiin maasta. Teerien soidinta on saanut jo pitkään seurata ja teerien pulputus kuuluu meillä aamuisin jopa sisälle asti. Joutsenetkin ovat saapuneet joelle ja suureksi ilokseni koirien juoksutusalueen viereen saapui eräänä päivänä myös jopa 23 kurjen joukko yötä viettämään! 

Keväisten luontohavaintojen lisäksi metsäkävelyllä löytyi todennäköisesti suden jättämä peuranraato. Ei siis meidän Suden vaan villin serkkunsa :) Ilves olisi toinen todennäköinen vaihtoehto, mutta tuttu metsästäjä arveli kysessä olleen todennäköisemmin susi ruokailujälkien perusteella. Susien mahdollinen alueella liikkuminen ei meitä häiritse ja susi kuuluu Suomen luontoon, joten tämä oli oikein mukava havainto. 


Reki on ollut jo pitkään varastossa, mutta koneelta löytyi vielä muutama julkaisemattomaksi jäänyt kuva talvelta. Vaikka talvi jäi lopulta (ainakin etelässä) hieman lyhyehköksi, oli onni päästä kuitenkin vihdoin taas kunnolla ajamaan reellä ja pennutkin pääsivät ensimmäisella ajokaudellaan reen eteen. 



Veljekset Polar & Dante


Susi

Susi

Dante

Uran aukaisua valjakolla 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti